Περιηγήσεις

Η περιήγηση στα Μετέωρα ξεκινά οδηγώντας στην εθνική οδό προς την Ηπειρωτική Ελλάδα. Θα σταματήσουμε για λίγο στις Θερμοπύλες όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το μνημείο του Λεωνίδα, του ηρωικού βασιλιά της Σπάρτης.

Η διαδρομή προς την Αρχαία Ολυμπία ξεκινά από την παραλιακή λεωφόρο, θαυμάζοντας την υπέροχη θέα του Σαρωνικού κόλπου, με κατεύθυνση δυτικά, περνώντας από τις ιστορικές πόλεις της Ελευσίνας και των Μεγάρων. Η πρώτη στάση είναι ο Ισθμός της Κορίνθου, το τέλειο σημείο για να βγάλετε φωτογραφίες. Οδηγώντας μέσα από τους λόφους της Κορίνθου και τα βουνά της Αρκαδίας φτάνουμε στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και το μουσείο.

Μια προτεινόμενη περιήγηση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Η περιήγηση ξεκινάει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το ναό του Παρθενώνα. Στο δρόμο για το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα πιο σύγχρονα και σημαντικά μουσεία του 21ου αιώνα, επισκεπτόμαστε το Αρχαίο θέατρο του Διονύσου. Έπειτα περνάμε από την Πύλη του Ανδριανού, η οποία αποτελούσε την συμβολική είσοδο της πόλης και επισκεπτόμαστε τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Επόμενη στάση είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο, το μοναδικό μαρμάρινο στάδιο σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου έγιναν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες.

Το Ακρωτήρι Σούνιο βρίσκεται περίπου 69 χλμ (43 μίλια) νοτιανατολικά της Αθήνας, στο νοτιότερο σημείο της χερσονήσου του Νομού Αττικής. Οδηγούμαστε εκεί από την παραλιακή λεωφόρο, θαυμάζοντας την υπέροχη θέα του Σαρωνικού κόλπου.

Η περιήγηση στους Δελφούς, ο τόπος όπου οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ήταν ο ομφαλός της γης, είναι μία από τις εκδρομές που πρέπει απαραίτητα να κάνετε κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στην Ελλάδα. Το ταξίδι ξεκινάει από την Αθήνα, οδηγώντας βόρεια στην εθνική οδό. Μόλις φτάσουμε στην Λιβαδειά, βγαίνουμε από την εθνική οδό και συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο βουνό του Παρνασσού.

ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η διαδρομή προς την Αρχαία Ολυμπία ξεκινά από την παραλιακή λεωφόρο, θαυμάζοντας την υπέροχη θέα του Σαρωνικού κόλπου, με κατεύθυνση δυτικά, περνώντας από τις ιστορικές πόλεις της Ελευσίνας και των Μεγάρων. Η πρώτη στάση είναι ο Ισθμός της Κορίνθου, ένα μέρος όπου το βόρειο τμήμα και το νότιο τμήμα της Ελλάδας συνδέονται μέσω μιας γέφυρας, ενώ το κανάλι συνδέει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα της Ελλάδας. Είκοσι λεπτά αργότερα, θα φτάσετε στην μικρή πόλη της Αρχαίας Κορίνθου, το σημαντικότερο εμπορικό κόμβο του αρχαίου κόσμου, μέχρι να απειληθεί από την Αθήνα. Περπατώντας στα ερείπια της αρχαίας πόλης, των λουτρών και του ναού του Απόλλωνα, θα πάρετε μια ιδέα αυτού του αξιοσημείωτου τόπου που θεωρήθηκε η πλουσιότερη πόλη στον αρχαίο κόσμο. Στη συνέχεια θα επισκεφτείτε την Ακροκόρινθο, την ακρόπολη της αρχαίας Κορίνθου, όπου χτίστηκε αργότερα ένα επιβλητικό φρούριο. Από εκεί η θέα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είναι εκπληκτική.

Διάρκεια περιήγησης: 6 ωρες Τιμή: 240€

Η τιμή περιλαμβάνει αγγλόφωνο οδηγό, πολυτελές όχημα, υπηρεσία παραλαβής, δωρεάν WiFi, καύσιμα, διόδια, φόρους, καθώς και εμφιαλωμένο νερό. Εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο, εισιτήριο εισόδου στα μουσεία, καθώς και γεύματα δεν περιλαμβάνονται στην τιμή.
Εάν επιθυμείτε επαγγελματία ξεναγό μπορείτε να το ζητήσετε κατά την διαδικασία της κράτησης.

Επικοινωνία

(+30) 6944569743

info@athenstaxivan.gr

Παναγιωτοπούλου 2-4, 18543 Αθήνα

24/7/365

Athens Taxi Van 2016-2018